Prvi tabor tečajnikov v Vipavi 17.-19.11.2023
Datum objave: Nov 23, 2023

Minuli vikend od 17.11-19.11.2023 je potekal alpinistični tabor v Vipavi, v kampu Tura. Tabor je bil namenjen predvsem novim tečajnikom alpinistične šole, da smo se spoznali s pravo skalo in prvič z večraztežajnimi smermi.

V petek zvečer smo začeli s predavanji o alpinizmu, pripravi na turo, sobota in nedelja pa sta bile rezervirane predvsem za plezanje.

V soboto smo se prebudili v prelepo sončno jutro in se ob 9.uri zbrali tečajniki, inštruktorji, alpinisti in starejši pripravniki, kjer so inštruktorji pripravili načrt kakšne bodo naveze in katere smeri se bodo plezale (opremljene). Tečajniki smo se razdelili v naveze in se podali do vstopa v določeno smer. Občutek med nabiranjem izkušenj je bil dober saj, če si pogledal levo ali desno, so bili sami naši. Na vrhu oz na sidriščih je bila pa “stroga” kontrola z občasnimi predvsem pa z dobrodošlimi pripombami (bolj glasno komunicirati, če so bile kakšne napake pri varovanju, med plezanjem, pri sidrišču,…).Plezanje je bila resna izkušnja s kup informacijam, nasvetov in izkušenj naših inštruktorjev, alpinistov in starejših pripravnikov. Dan smo zaključili ob jedi in pijači, kjer se je naredila tudi analiza celotnega dne z pripombami in tudi pohvalami.

V nedeljo smo imeli prosto oz smo se lahko odločili kaj bi počeli. Nekateri so se odločili za športno plezanje, za še kakšno večraztežajno smer, nekateri so se pa tudi prvič spoznali z orodnim plezanje oz tulanjem.

Tabor smo zaključili z potešeno žejo, širokimi nasmehi in predvsem z novim znanjem in izkušnjo.

Tečajniki bi se predvsem radi zahvalili inštruktorjem, alpinistom in starejšim pripravnikom, da so nas vzeli pod svoje okrilje, predano z nami delili svoje znanje in izkušnje ter bili potrpežljivi z nami. Hvala vam za vse in seveda se še priporočamo v bodoče :)

Tabora smo se udeležili: Uroš, Edi, Vinko, Davo, Marta, Fižola, Leon, Jan, Petra, Grega, Špilč, Ana, Janez, Nataša, Olga in tečajniki: Zdravko, Natalija, Eva, Domen, Klemen in Mojca.

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

11 + 10 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.