RADUHA, Micin steber
Datum objave: Avg 21, 2011

Tokrat sem se priključil navezi Pušnik Franc in Vinko Močilnik. Moja stalna plezalca sta imela druge posle. Eden se je lečil, drugi pa zdravil. Včasih vse prav pride, da ti ni treba plezati.

Če Micinega stebra še niste plezali, niste zamudili veliko. Smer poteka po travah, med borovjem in macesni, vmes pa je tudi dva raztežaja plezanja, večinoma po skali. Če pa bi se radi trenirali uporabo varovanja okoli dreves, borovja, in vstavljanja metuljev, imate v tej smeri veliko možnosti, da osvojite to znanje.

Ker se je Pušnik “ponudil”, da me bo peljal do Bukovnika, sem se jaz, da bom vodil navezo. Naveza treh, na dveh vrveh je klapala kot eno. Jaz od spredaj, Franc in Vinko pa zadaj. Vsi pa smo sledili Bojanu in Iztoku Mencingerju, ki sta me prehitela pri dostu. Kavice, ki mi jo je v GRS bajti skuhala “gospa načelnikova”, pač nisem želel odkloniti.

Da je vse štimalo, kot se za navezo alpinistov razume, sem se v steni odrekel debati o političnih temah. No na zadnjem štantu je Pušnik hotel uveljaviti nov način vodenja trojne naveze, ki pa ga seveda nisem mogel sprejeti.

Upam, da bo zadevo opisal, strokovno objasnil, varnostno utemeljil,…… in jo, znanja željnim alpinistom, predstavil na naslednjem usposabljanju v okviru AK Ravne.

Andrej Špiler

Soplezalca pri vstopu pod steno

Prvi v navezi

Franc v elementu

Franc, Solčava in Vinko

Soplezalca na zadnjem "nobl štantu"

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

6 + 12 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.