Razpis »Poletni plezalni tabor – Mont Blanc
Datum objave: Jun 6, 2011

Komisija za alpinizem organizira poletni plezalni tabor v Montblanškem masivu.

Tabor bo potekal v okviru programa mladinske alpinistične reprezentance. Plezalo se bo v stenah nad Courmayeurjem z več opcijami:

  • taborjenje na ledeniku pod Grand Capuicinom in vzponi v okoliških stenah – poudarek na plezanju poči;
  • vzponi v Freneyskih in Brouilardskih stebrih ter GPA-ju,
  • vzponi v stenah nad kočama Monzino, Boccalatte …

Tabor bo predvidoma potekal od petka 8. julija 2011 naprej in bo trajal 6 dni. V primeru slabega vremena se bo tabor prestavil za nekaj dni.

Tabor je namenjen perspektivnim alpinistom ter starejšim pripravnikom obvezno v navezi z alpinistom, rojenim leta 1986 in mlajšim, ki morajo pisno preko elektronske pošte (e-naslov: alpinizem@pzs.si, geslo: Mont Blanc) poslati izpolnjeno prijavnico najkasneje do petka, 17. junija 2011, do 14. ure – kasnejše in nepopolne prijave, ki ne bodo na priloženem obrazcu, se ne upoštevajo!

Število udeležencev tabora je omejeno na 12 kandidatov. Kandidati se bodo izbirali na osnovi dosedanjih alpinističnih in plezalnih izkušenj. V primeru, da ne bo dovolj prijav, bomo udeležbo omogočili tudi interesentom letnika 1985 in starejšim.

KA bo vsem udeležencem krila del stroškov višini 100 € (mladinski in perspektivni (mednarodni) razred 150 €) ter dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

Vodja in pomočnik tabora bosta Andrej in Tanja Grmovšek. Vodji bosta pomagali s svetovanjem pri izbiri vzponov, pri izbiri vodniške literature ter koordinirali naveze. Za podrobnejše informacije o izvedbi tabora in plezalnih ciljih lahko kontaktirate Andreja (andrej@grmoclimb.net ali 041 785 308).

Razpis s prijavnico lahko najdete na spletni strani www.ka.pzs.si, prijavnico pa dobite tudi na matičnem alpinističnem odseku.

Po končanem izboru boste udeleženci in vodji tabora imeli informativni sestanek, kjer se boste dogovorili o vsem potrebnem.

Kontaktna oseba na KA: Miha Habjan, 040 698 650

Alpinistični pozdrav.Kategorije zapisa: Alpinizem | Tabori

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 + eleven =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.