Rock Mastra v Arcu: Grega Vezonik drugi
Datum objave: Jul 31, 2018

Garnbretova, Vezonik in Kruder na stopničkah Rock Mastra v Arcu

Srebro za Gregorja Vezonika in bron za Jerneja Kruderja (vir Rock Master 2018)

Arco, mesto ob Gardskem jezeru, te dni gosti Rock Master 2018, športno plezalni festival z najdaljšo tradicijo. Uvod v festivalsko dogajanje je bila četrta tekma svetovnega pokala 2018 v težavnostnem plezanju, na kateri je 28. julija v ženski konkurenci slavila JANJA GRAMBRET (Šaleški AO), v moški pa si je bronasto medaljo priplezal DOMEN ŠKOFIC (ŠPO Radovljica).

Na preizkušnji v balvanskem plezanju, kjer se je pomerilo po sedem najboljših povabljenih plezalcev na svetu, se je zmage veselil Rus Rubtsov, srebrne in bronaste medalje pa Slovenca, GREGOR VEZONIK (AK Ravne) na drugem in JERNEJ KRUDER(ŠPO Celje Matica) na tretjem mestu. Med dekleti je slavila Francozinja Fanny Gibert, Katja Kadić (PK Škofja Loka) je bila šesta.

Slovensko reprezentanco v športnem plezanju čaka krajši tekmovalni premor, nato pa 17. in 18. avgusta v Münchnu zadnja tekma svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju. Vrhunec sezone bo svetovno prvenstvo v športnem plezanju, ki ga od 6. do 16. septembra gosti Innsbruck, 29. in 30. septembra pa bomo za najboljše športne plezalke in plezalce znova lahko navijali na tekmi SP v težavnosti v Kranju.

Manca Čujež
Vir: PZS.si torek, 31. julij 2018, ob 05:29, Urednik G-L, ogledov: 169

Kategorije zapisa: Balvaniranje | Tekme

2 komentarja

  1. Domen

    Vauuuuuuuu. Bravo Gregi, Janja, Domen, Jernej …

  2. VERONIKA

    JA VSI STE ŠAMPIJONI ČESSTTIIITKE

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

14 − five =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.