Rodellar tretjič
Datum objave: Avg 19, 2013

 

_写真.JPG_Za nami je še eden izmed štirih tridnevnih “šusev” plezanja v Rodellarju. Za nekatere bolj in za druge manj uspešen, a kljub vsemu: Uživali smo vsi! Po enodnevnem počitku, ki sva ga z Milanom izkoristila za okoli 60 km štopanja do supermarketa, smo se podali v sektor La Surgencia (Izvir). Tim je imel v planu študiranje smeri Florida. Ostali smo hoteli dan izkoristiti za plezanje na pogled. No ja, čeprav nismo ravno plezali po planih, se je dan zaključil zelo dobro. Zan je na pogled uspel v smeri Iron Man (7b+) in v drugem poizkusu priplezal do vrha  v smeri Kalandraka (7c). Najbolj uspešno je dan zaključil Tim Unuk, ki je znova podrl svoje rekorde in v enem dnevu posajtal tri smeri z oceno 8a+ (No limit, Florida p.1, Aporia) in en 8a (El Corredor de la Muerte).

Verjamem, da bo Tim naslednjič, ko se vrnemo v Surgencio uspešen tudi v drugem delu Floride (8c). Z Milanom sva na Timov »sajtalni« dan na pogled uspela v No limit (8a+). Blizu uspeha pa sva bila tudi v smeri z oceno 8b/b+. Za konec dneva sem splezal še smer Aporia (8a+) v drugem poizkusu.
Drugi dan po počitku smo se odločili za spremembo stila smeri. Odpravili smo se v sektorja s krajšimi, bolj intenzivnimi smermi. Mili, Tim in jaz smo se po ogrevanju najprej preizkusili v smeri Welcome to Tijuana (8c). Z novimi kombinacijami gibov, ki jih je  našel Unuk sem bil sam skoraj uspešen, a vendar mi ni uspelo. Smer sem poizkusil še naslednji dan, a slaba koža ni dopuščala vzpona. Zan je med našim študiranjem Tijuane uspešno vpel vrh smeri
El subnormal y su manager (7c). Kasneje smo svoje moči testirali še v The mummy in če se izrazim po naše, nismo imeli za ”pet dek zenfa”!
Naslednji dan smo se podali v sektor Pince sans rire in v planu smo imeli plezanje na pogled. Dan je bil dokaj uspešen. S Timom sva na pogled preplezala smer Gracias fina (8a). Zan pa je na fleš preplezal prvi del smeri La piton (7c), ki jo je za ogrevanje preplezal tudi Tim. Proti koncu dneva pa sem sam imel čast, da sem naredil prvo ponovitev smeri Marin sin fin – Marin za vedno (8a+). Smer je navrtal kuhar v refugiu Kalandraka. Posvetil pa jo je Novatu Marinu, ki je lani s šestdesetimi leti postal najstarejši človek s preplezano 8b+ smerjo. Danes smo cel dan igrali biljard ter se pripravljali na jutrišnje vzpone v sektorju La piscineta.
Iz Rodelarja vas pozdravljamo: Milan Preskar (Scarpa), Zan Sudar, Tim Unuk in moja malenkost
Gregor Vezonik (Vertikala-x, ProRock, 5.10)

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

3 komentarja

 1. Šiljo

  Ja pjebči, lepa igra. Važno je in predvsem pomembno da uživate. Vse drugo je samo balast oz. v vašem primeru jagoda na vrhu česarkoli sladkega. Pazite malega ;) Ni pametno na pol gol objemati ženo legendarnega trenerja borilnih veščin Mijagi Sana. Ni pametno…

  Drugače pa še enkrat Kapo Dow in po pameti.

 2. Duka

  Šiljo prav maš, pri ljudeh iz teh krajev nikol ne veš (čeprav kot vem nesebično poskrbi za njihove prazne želodce). Mene pa fotka bolj spominja na zborček, sicer malo lačnih “Dunajskih dečkov” z glavno solistko Yoko Ono :)
  Mimogrede, spet čestitke za odlične rezultatate!

  Lp Duka

 3. Vezi

  Zaradi takih komentarjev je blo včasih lušno brati AlpiKor :)
  Duka in Šiljo, kot vedno, izvirna!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one × 5 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.