SANJSKO – Gregor Vezonik zmagal na tekmi SP!
Datum objave: Avg 18, 2018

Gregor Vezonik je na Bavarskem prišel do prve zmage svetovnega pokala v karieri, Jernej Kruder pa osvojil skupno zmago v balvanskem plezanju 2018!

BRAAAAAVOOOOOOOOOOOOOOO GREGI – ČESTITKE !

Povzeto po PZS:

Jernej Kruder je 18. avgusta v Münchnu osvojil skupno lovoriko svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju in tako kot prvi Slovenec stopil na balvanski tron, kjer smo v težavnosti do zdaj imeli že štiri skupne zmagovalce. Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je na Bavarskem spisala sanjsko zgodbo, saj sta na elitni tekmi Janja Garnbret in Gregor Vezonik zmagala, Jernej Kruder je bil drugi, Katja Kadić pa peta.

Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) je z odličnim polfinalom že pred zadnjim finalom v letošnji sezoni osvojil lovoriko skupnega zmagovalca svetovnega pokala v balvanskem plezanju, saj se njegov najtesnejši tekmec, Japonec Tomoa Narasaki, ni uvrstil v finale sklepne tekme SP v Münchnu. Tako je postal prvi Slovenec v zgodovini s skupno zmago svetovnega pokala v balvanih, kjer sta na stopničkah v preteklosti stali že Janja Garnbret, druga v sezoni 2017, in Natalija Gros, tretja leta 2009. V težavnostnem plezanju ima Slovenija že štiri skupne zmagovalce svetovnega pokala, in sicer Majo Vidmar, Mino Markovič, Janjo Garnbret in Domna Škofica, Markovičeva in Garnbretova sta osvojili tudi naslov skupne zmagovalke SP v kombinaciji.
Na Bavarskem so v finalu med 12 plezalci nastopili kar štirje Slovenci, toliko je bilo le še Japoncev, sicer pa še dva Francoza, Rusinja in Avstrijec. Janja Garnbret (Šaleški AO), ki je zaradi mature spustila več kot polovico balvanske sezone, je na elitni tekmi edina vse štiri vrhove dosegla v prvem poskusu in se veselila novega balvanskega zlata. “To je bila verjetno moja najboljša balvanska predstava do zdaj. Ker sem na zadnjih tekmah tekmovala le v težavnosti, nisem vedela, kakšna je moja balvanska forma, a sem pokazala, da lahko zmagam, četudi ne tekmujem na toliko balvanskih preizkušnjah. Izjemno sem vesela, da sem na pogled preplezala vse štiri balvane, na vrhu zadnjega je bilo neverjetno ob vsej množici navijačev. Uresničile so se mi sanje,” je žarela 19-letna Korošica, ki je z mislimi že pri septembrskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, kjer cilja na lovorike tako v balvanih kot v težavnosti. Druga je bila Japonka Miho Nonaka, tudi letošnja skupna zmagovalka SP v balvanih, tretja Akiyo Noguchi, prav tako Japonka. Druga slovenska finalistka Katja Kadić (PK Škofja Loka) je bila odlična peta, kot je njena skupna uvrstitev v balvanskem SP, medtem ko je Garnbretova skupno četrta, čeprav je nastopila le na treh od sedmih letošnjih tekem SP v balvanih.
V moškem finalu je zablestel Gregor Vezonik (AK Ravne), ki si je na zadnji tekmi v sezoni priplezal svojo prvo zmago v karieri, njegov uspeh pa je z drugim mestom dopolnil Jernej Kruder.

Potem ko je slovenska reprezentanca v športnem plezanju zadnji dve leti že osvojila pokal narodov v težavnosti, si je letos v balvanih z odličnimi ekipnimi dosežki priplezala drugo mesto, premoč je morala priznati le japonski reprezentanci.

Kategorije zapisa: Balvaniranje | Tekme

2 komentarja

  1. KatjaP

    BRAVOOOOO! NORO!!! :)))

  2. Marinka

    Bravo. Čestitke.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

8 + three =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.