Še eno je pri koncu
Datum objave: Dec 16, 2013

Leto 2013 je bilo za ene bolj za druge manj uspešno; upam, da spadate med prve … :-) Da pa je skupina prvih vsekakor večja, smo videli na našem zaključku na Grohatu ta konec tedna, 14. in 15. 2013 – na zaključku, kakršen se spodobi za AK Ravne.

IMG_5300

Vzponi in plezarija spadajo k zaključku, in prvi, ki ga je zamikala Raduha, je bil Davo, navsezgodaj se je namreč sam podal na vrh – lahko nam je vzgled, a ne. Sicer pa se je v soboto zjutraj (no, bolj ko ne ves dan) do Vetrnih polic vila kar kolona: Andrej Jež jih je preplezal z Janom Špilerjem, po njuni gazi do vstopa sta se podali navezi Miha-Vinko in Janeta-Fižola, ravno pod vstopom pa smo jih dohiteli še Martina in Blaž ter midva z Jocem, ki sva s to turo in ponovitvijo zimske tehnike opravila še z delom dolgov naše alpinistične šole. Popoldne sta čez skočila še Muc in Dejan, Zapi in Pipi pa sta orodjarila V Stanetovi.

Proti večeru nas je v kočo nakapljalo blizu 40 in kot vedno smo ob slikah obujali spomine na taka in drugačna doživetja v hribih: Iki je predstavil svojo odpravo v pakistanske gore, Vezi plezalni roadtrip po Balkanu, na katerega sta se podala z Urško, Štehi je ob slikah povedal, kaj so počele turne riti, Janetine zimske fotografije so bile pravljične …

Po dveh letih smo imeli ponovno alpinistični krst: Jan Špiler je uspešno opravil zagovor in dokazal, da obvlada tako teorijo kot prakso – sploh oživljanje, le to, kaj je bistvo njegove alpinistične dejavnosti smo morali izvohati sami (Jure, hvala, da si priskrbel dokaze!).

IMG_5322

 

dokaz_spiler_1 (1)

Jan je vsestranski alpinist …

dokaz_spiler_2 (1)

Bistvo je … Nič več skrito!

dokaz_spiler_3 (1)

Sanje vsakega alpinista! Jan jih je že uresničil! :-)

Nedeljsko jutro je obetalo še en krasen dan v hribih, ki sva ga z novopečenim alpinistom (da je upravičil naziv, seveda) polepšala z vzponom čez ZZ, Martina in Blaž sta kolovratila tam okoli Vetrnih, Jež, Penec in Barbič pa okoli Zagorčeve. Iki je na vrh nesel smuči, dol pa vsaj del poti tudi, izvohali pa smo, da nekje v Raduhi škripajo tudi Lačnove in Gradišnikove dereze – kje, bosta morala pa sama povedati, saj ju ni videl nihče (sta kot Jeti …). Hude gneče niti ni bilo, kar je kar malo presenetljivo, glede na to, da je bil krasen dan …

 

Vrh Raduhe v nedeljo, 15. 12. 2013. Foto: Iki

Vrh Raduhe v nedeljo, 15. 12. 2013. Foto: Iki

Blo je fajn!

[nggallery id=209]

Galerijo bomo pa še dopolnili … ;-)

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

1 Comment

  1. Katja

    Žal se nisem mogla udeležiti rajanja, smo v Ljubljani praznovali stričevih 50. let. Ampak vidim, da ste se imeli super, naslednje leto se vam pridružim! Janu pa čestitke za prestan krst :)

    lep teden!
    Katja

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

13 − five =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.