Sedemnajsto kolesarjenje v Cerknici
Datum objave: Okt 11, 2012

Zdaj že tradicionalno jesensko kolesarjenje pri Manjani, po nekaj letih zopet obisk jame, spanje na kozolcu in seveda kolesarska tura. Če spomin ne vara, najbolj množičen obisk do sedaj.

Tako je bilo leta 2000
Tako je bilo leta 2000

V petek 5.10 smo se iz Koroške, označeni s kolesi na vrhu avtomobila, odpravili proti Cerknici.  Zvečer ob 19.00 uri se dobimo pri gostilni na Uncu. Manjana nas je odpeljal globoko v osrčje notranjskih gozdov, kjer nas je pričakal jamski vodič – Luka. Nadeli smo si ‘fabriške bandure’, plezalne čelade in škornje. Obiskali smo sklop Zelških jam, polnih blata in vode.  Okoli 11.00 ure smo se vsi blatni vrnili iz podzemlja in se napotili proti našemu hotelu. Tam nas je pričakal že visok ogenj in dobrote z žara.

Naslednje jutro se ob 10.00 uri dobimo na Razdrtem,  z ostalimi, ki se niso odločili za obisk jame. Kolesa z avtov in napad na klanec. Nekateri smo prikolesarili vse do vrha (Nanos), nekateri pa so se odločili, da končni klanec izpustijo in se napotijo do kmetije Abram. Tam smo se kasneje vsi okrepčali in začele so se muke za zavore. Spodaj smo bili veliko hitreje, kot pa zgoraj. Notranjsko nas je obiskalo vsega skupaj 29, se vidimo prihodnje leto!

Davo

Kategorije zapisa: Splošne novice

1 Comment

  1. marinka

    Tnx Davo .-), fajn da si objavil :-)

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three × 2 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.