Silvretta
Datum objave: Apr 5, 2016

Od 1.do 4.4.2016 smo se potepali po turnosmučarskem eldoradu nad kočo Wiesbadner (2443) v pogorju Silvrette.Prvi dan smo se iz Galtura povzpeli po doolgi dolini Jamtal na  sedlo Tirolerscharte in odsmučali do koče.Naslednji dan se nam ni mudilo nikamor –  cilj Dreilanderspitze(3197m) je bil na dosegu. Dvema zagnanima ni bilo dovolj in sta pridelala še dodatne metre  gor in dol preko Vordere Jamspitze ( 3178 m). Tretji dan smo bili malo bolj zgodnji in smo šli na Piz Buin (3312m), sledila je dobra smučarija po ledeniku in pobočjih do pod koče. 150 m dodatnih višincev smo vzeli v zakup. Dva sta popoldan šla še malo pogledat kako piha južni veter iz Švice preko sedla Vermut in se veselila “putrčka” navzdol. Zadnji dan smo v pretoplem vremenu odsmučali proti jezeru Silvretta in previdno preko njega oddrsali ter se spustili po tekaški progi še 9 km do Wirla.

Skupna ocena: odlično preživeti dnevi, tereni so  zelo dobri, sneg bi lahko bil boljši (a tako je, kakor je!), vreme solidno, oblačno z malo sonca opoldan, le pretoplo je bilo. Dekleti na koči fantastični kar se tiče hitrosti postrežbe in prijaznosti. Turnih smučarjev je v tem področju ogromno, a se kar nekako porazgubijo po prostranstvih, le na grebenih ciljnih vrhov se občasno malo zatakne. Srečanje z “naše gore listi”(Aco, Klemen) pa je bilo prijetno presenečenje…Cene na koči solidne, o kvaliteti dodatkov v hrani smo kakšno več rekli kot običajno.

Dobre volje smo se vračali domov v poletne temperature Boris, Rok, Sašo in midva. Pogrešali smo načelnika Domna, ki žal ni mogel z nami zaradi službenih obveznosti, ki jih je dobil tik pred odhodom. Pa smo naredili kakšno vijugo več tudi zanj!

 

 

izhodišče na 1582m Galtur

izhodišče na 1582m Galtur

IF

iz doline Jamtal proti sedlu Tirolerscharte 2935m)

IF

Tirolerscharte

IF

Dreilenderspitze

IMG_1622

saharski pesek pod kočo

IMG_1624

pod ledenikom proti Piz Buinu

IF

Piz Buin (3312m)

IF

ledenik Ochsengletcher

IF

tri, dva ena….gremo!

IF

Sašo in seraki

IF

rehidracija po turi je nujno potrebna

IF

nekaj sonca je tudi bilo…Piz Buin

IMG_1659

nekaj tekaškega znanja preko jezera kar prav pride

IMG_1660

Bielerhoehe ( 2036m)

Kategorije zapisa: Nekategorizirano | Turno smučanje

1 Comment

  1. Domen

    Super. Če ne prej bom šel pa ko bom v penziji :)

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

16 − 12 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.