Spet je november
Datum objave: Nov 23, 2010

Spet je november, mi pa smo šli že šesto leto zapored v Kranj na zaključno tekmo evropske mladinske serije.  Pravi užitek je gledati te mladce, spretne plezalce, mojstre v gibanju po vertikali. Škoda, da si tekmovanje ogleda le peščica gledalcev. Po vikendu, ko dvorana poka po šivih ob gledanju najboljših plezalcev na svetovnem članskem prvenstvu, sledi vikend, ko v dvorani sedijo le trenerji, sotekmovalci in nekaj staršev. Škoda, pa imaš kaj videti.

[singlepic id=1339 w=320 h=240 float=center]

Naša družina je tokrat še posebej uživala, saj sta nastopila oba naša poba. Gregor pri starejših dečkih, Ciril pa še zadnjič pri mladincih. Še posebej smo bili veseli 3. stopničk za Gregorja. Prvič so na tekmovanju nastopili kar štirje Korošci. Živa in Ciril sta po uspešnem nastopu v prvi kvalifikacijski smeri, ko sta oba zasedla  sedmo mesto in napaki v drugi kvalifikacijski smeri, pristala na končnem 13. oz. 14. mestu. Prvič  je za slovensko mladinsko reprezentanco nastopil tudi Črnjan Miha Ozimic, ki je v končnem dosegel  37. mesto.

Letošnje leto je bilo še posebej uspešno za našo mladinsko reprezentanco. Na vseh tekmah mladinske evropske serije so se redno uvrščali v finale in tudi na stopničke. V Kranju so tokrat »pobrali« kar tri medalje: poleg Gregorja je bronasto medaljo pri mladincih dobil še Izidor Zupan (srebrn na Dunaju) in srebrno pri kadetih Domen Škofic (lanskoletni svetovni podprvak). Tudi ostali Slovenci (kar 29) so pokazali, da niso kar tako »od muh«. Poleg že omenjenih je v finalu nastopilo še pet Slovencev.

Vsako leto je uspešnejše za te naše mladce. Naslednje leto bomo v Kranju prav gotovo slišali tudi slovensko himno – avstrijske smo se že naposlušali :=)

Čestitke vsem tekmovalcem,  vsem trenerjem, selektorju Borutu Kavzarju in ne nazadnje tudi nam staršem.

PODROBNI REZULTATI NA:

[nggallery id=40]

Kategorije zapisa: Športno plezanje

2 komentarja

  1. Šiljo

    Čestitke najbolj uživaški familji med resnimi športnimi plezalci!!! Vsaj med tistimi, ki sem jih imel v zadnjih letih priložnost spoznati. Še “muholovec” Cofko uživa, ko ostali člani bingljajo po previsih.

    Še posebej pa kapo dol Gregorju. Pa ne za vse stopničke osvojene v tekmovalnem delu zadnje sezone. Prav tako ne za vse preplezane težko kategorne smeri v skali, katere so bile na žalost spregledane tudi med tistimi, ki so se angažirali, da bodo uspehe naših in njihovih delili z bralci spletišč. Kapo dol, ker v svojih pubertetniških letih in vseh vrhunskih rezultatih ostajaš predvsem tisti Gregor, ob katerim nam ne bo nikoli dolgčas. Kapo dol “mali” in ostani tak tudi ko boš “velik”!!!

    Čestitke tudi ostalim tekmovalcem.

  2. Živa

    Grega čestitam za osvojeno bronasto kolajno!!!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

16 + 18 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.