SREBRNA MEDALJA ZA GREGORJA
Datum objave: Nov 25, 2012

Gregor na stopničkah

V Kranju je minuli vikend potekala finalna tekma evropskega mladinskega pokala v težavnosti. Slovenci so si priplezali kar štiri medalje.

Domen Škofic je med mladinci ponovno dokazal, da je najboljši na tekmi in v skupnem seštevku.

Tudi vse ostale medalj je prispeval fantovski del ekipe. Pri kadetih se je na drugo mesto uvrstil naš Gregor Vezonik (Vertikala-X), ki je v skupnem seštevku letošnjega evropskega pokala med 70-imi tekmovalci zasedel 6. mesto , tretji pa je bil Martin Bergant. V kategoriji starejših dečkov se je na tretje mesto uvrstil Anže Peharc.

V finalu je  bilo poleg teh štirih še 9 plezalcev in plezalk: Tina Šušteršič po odličnih kvalifikacijah ciljala na prvo mesto tudi v finalu. Dejansko je dosegla najvišjo višino, potem pa je po pritožbi pristala na petem mestu. V isti kategoriji je plezala v finalu še Anja Šerbinek, ki je bila na koncu osma. Med mladinci, kjer so se v finale nastopili vsi slovenski predstavniki, so poleg Domna Škofica plezali še Jure Raztresen, ki je zasedel peto mesto, Sergej Epih je bil šesti, Jakob Šparovec osmi in Gašper Pintar deveti. Po enega finalista smo imeli še v kategoriji kadetov, kadetinj in starejših dečkov: Milan Preskar je tekmo zaključil na petem mestu, Tjaša Kalan je bila v kategoriji kadetinj šesta, naša Živa Ledinek pa 20. (v prvi kvalifikacijski smeri je bila 13.). in  Domen Kolenko sedmi.

Vsi rezultati na IFSC rezultati EYC Kranj 2012>>>

Živa

Gregor, Loic in Martin

Tekma je tudi priložnost za druženje s starimi prijatelji.

Naša ekipa

Lp, Urša

Kategorije zapisa: Reportaže | Športno plezanje

3 komentarja

 1. Katja.G

  Bravo Grega!!! Čestitke!
  (lajkala bom pa sedaj :) )

 2. Katja.G

  Živa, pardon (tekst ni bil viden v celoti) – čestitke seveda tudi tebi. Bravo punca!

 3. MatejaG

  Čestitke vsem, še posebej pa Gregorju!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eleven + 14 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.