STANIČEV VRH
Datum objave: Sep 8, 2011

V petek zvečer so se izpolnili vsi pogoji (4 krat čas) za spanje pod zvezdami. Zakaj pod zvezde? Ker ¾ ekipe nerada vstaja sredi noči (beri ob pol 4 zjutraj in podobne ure), si pa želi prijeti skalo Staničevega vrha, zato je bila to še zdaleč najbolj simpatična varianta.

Po dokaj kratki noči (afnanje, čvekanje in rave party pozno v noč) smo zagrizle v ravnino, strmino, po dveh, po vseh štirih in v slabih dveh urah le prišle do votline Staničevega vrha, kjer smo se pripravile za plezanje.

Z Matejo sva plezali Mrzlo postaja, Daša in Martina pa Šepetanje. Smeri sta bili čudoviti, navrtani, skala pa res vrhunska! Po zahtevnem sestopu s Staničevega vrha, smo želele splezati še smer Košček neba (prvi cug je ocenjen z dvojko). Vanjo se je prva podala Daša, ki je splezala cel cug petke, preden je ugotovila da to pa res ni dvojka. Možnost, da smo v precej težji smeri, nas je odvrnila od nadaljevanja in odabzajlale smo nazaj v votlino. Z Matejo sva se lotili ponovnega študija skice, ogleda okolice, našle pravi vstop…toda smer bo ostala za drugič, namreč čakal nas je še dolg in na začetku dokaj neroden sestop, dnevi so vedno bolj skopi s svetlobo… Zdaj pa spet čakamo na čas in zvezde.

Info:

Skala v Staničevem vrhu je kompaktna, južna stena, smeri so delno oz. v celoti opremljene (opisi od zakoncev Relja http://users.volja.net/relja/), okolica je čudovita, pijačo (vsaj liter in pol za v steno (južna stena!!!)) imej s sabo…dostop je dolg a hitro mine (1.30 in več ur), avto pustiš na Jermanci (poglej na zemljevidu).

Daša, Mateja, Martina in Marinka

[nggallery id=88]

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

2 komentarja

  1. primoz

    Fajn fajn tole zgleda.

  2. marinka

    saj tot je, še bolš

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

17 − five =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.