Študij, služba, plezanje,…
Datum objave: Jan 31, 2012

Takšni ali drugačni izgovori, se mi zadnje čase pogosto pojavljajo, zato sem preteklih 10 dni namenil  predvsem plezanju!

Čedca

Za uvod v ledno sezono, sem opravil vzpona v naši bližnji Logarski dolini (22.1.2012), kjer sva se končno uspela navezati z Rokom Barbičem (AK Črna). Opravila sva vzpona v Sušici in Palenku v precej pomladnih temperaturah. Bila je res prava “puter” plezarija. Ker nama to ni bilo dovolj sva že planirala plan za naslednji dan.

Oba sva si namreč izborila dopust, in okrepila druščino še z Brankom Mačkom – Muc in Janom Špilerjem. Ker gre pač Muc z nami, smo se lotili plezanja zelo opevanega slapa Kathedrala WI5 in ga seveda uspešno preplezali. Za piko na i smo še preplezali slap Superfeucht WI4+, ter uspešno zaključili plezalni dan v dolini Malte. (Gužve na srečo med tednom ni!)

Kathedrala

Priprava na spust

Muc v prvem raztežaju Superfeuchta

Včeraj pa je po dogovoru z Mucem (Branko Maček), padla odločitev da greva še malo pogledati na Jezersko in sicer v zatrep doline Makekove Kočne. Glede na razmere in preplezane smeri, ki so bile pred kratkim objavljene, sva se odločila za vzpona v Snežnici WI5, M5+, 240m in letos na novo narejeni Čedci 3.0, ki jo je prvenstveno pred kratkim posoliral Aljaž Anderle in ji namenil oceno WI5+, 100m. Metrov v Čedci je mogoče za kakšen raztežaj več, je pa težavnost zelo realna, meni sicer še nepoznana stopnja. Muc se je kot že ničkolikokrat izkazal za pravega borca, in je z njo suvereno opravil. Sam sem izstisnil svoje zadnje atome moči, in kot drugi v navezi komaj preplezal previsni del sveče. Nauk te zgodbe…trenirat je treba :)

Muc v spopadu s svečo - najtežji je izstop iz nje!

Kot že omenjeno sva preplezala tudi ledno-kombinirano smer Snežnica, ki na daleč ne zgleda kaj posebnega, ampak ko si dejansko enkrat v njej, ji tista petica kar lepo pristaja :) Poleg ledu in nekaj snega (beri: škripavček), smer popestri še z skalnim delom, pri katerem se je potrebno poslužiti drytooling tehnike. Ta pa nama na srečo ni delala težav,sva pa imela večje težave pri sestopu!

Vstopna sveča v Snežnici

Ledno-kombiniran del

Sestop

Tura kot je bila današnja je neprecenljiva, zato jo za sebe označujem kot nekakšen mejnik, do kod sežem. Fizično sem sposoben plezati takšne stvari med tem ko na področju psihe mi pa manjka še precej. Bila je res super izkušnja! Teh je pa žal premalo :)

Domen Kosi

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

3 komentarja

 1. Megi

  Uauuuuuu!!! Wiiiiiii…. wiiiihaaaa… Ufff…
  Dovolj nazorno napisano, kaj mi roji po glavi, ko to berem in gledam? Bravo!!!

 2. Zapi

  Bravo Kosi, svaka čast, Muc-kapo dov,
  temperature še bojo tk, da ni še konc :)

 3. Domen

  Super. Ledni kralj in njegov vajenec sta spet udarila.
  Komaj čakam na objavo skupnega vzpona ledne kraljice in kralja :)

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

10 + seven =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.