Szombathely
Datum objave: Okt 13, 2010

Že večkrat so nas vabili, da pridemo na katero od tekem na Madžarskem, pa se do sedaj še nismo odzvali. Tokrat pa se je  tekma odvijala tako blizu nas, v Szombathelyu in odločitev je padla: v soboto, 9. oktobra, ob 5.30 smo krenili proti Gradzu in naprej do Madžarske.  V mestu smo malo lutali in spraševali Madžare  za pot (niti malo jih ne razumeš), potem pa ob pomoči gospoda, ki je vozil pred nami, le prispeli v halo pri eni osnovni šoli. Ciril in Gregor sta se šla prijavit, midva z Branetom pa sva šla malo po mestu, ki se mu po zgradbah sodeč še močno pozna socializem.

Tekmovanja, natančneje 5. tekme regionalnega pokala, se je udeležilo preko sto tekmovalcev iz 20ih klubov Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Srbije in Slovenije (zaključna tekma bo konec oktobra v Zagrebu). Plezalna stena stoji v avli šole in je dokaj razgibano postavljena. Vsi tekmovalci so se v kvalifikacijah pomerili v štirih smereh. Najboljših šest se je uvrstilo v finale, v treh kategorijah pa so se morali pomeriti še v superfinalih.

Gregor je v kategoriji starejših dečkov vse smeri splezal do konca. Prav tako njegov reprezentančni kolega Tim Unuk iz Rimskih Toplic. Tako je v superfinalih odločal čas in Gregor je zmagal.

Pri mladincih je zmago slavil Ciril. Tudi ostali slovenski tekmovalci/ke so se izkazali. Na stopničkah so stale še: Neli Bratovž iz Vipave pri mlajših cicibankah (1. mesto), Tinkara Capuder iz Kamnika med starejšimi cicibankami (3. mesto), Celjanka Julija Kruder (1. mesto) in Kamničanka Urška Blejec (2. mesto) med mlajšimi deklicam (med dečki je zmagal Zagrebčan Borna Čujić). Med mladinkami pa je na 3. stopnički stala Neža Kruder.

Tekma se je precej zavlekla, tako smo domov prispeli šele po polnoči. LP Urška.

Kategorije zapisa: Športno plezanje

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twelve − five =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.