Trio adijo osvaja svet!
Datum objave: Nov 17, 2013

Letos aprila smo se Domen Škofic, Gregor Vezonik, (Vertikala-X, 5.10), Zan Sudar Lovenjak in Vid Urnaut odpravili na dvodnevni trening v Toplo. Uspešno smo vpeli kar nekaj vrhov težkih smeri. Gregor je preplezal Go west (7c+/8a), jaz sem uspel preplezati Asterixa (7b+), Zan je pa nekaj dni pred tem preplezal svoj prvi 8a+ (Lomiplexus). Med počitnicami sta Zan in Gregor odšla v Imst na evropsko prvenstvo in nekaj dni kasneje v Španijo (Rodellar), tako da sem kar nekaj časa ostal sam. Plezal sem v lokalnih plezališčih. V Topli sem preplezal Mrtvo točko (7a+), na fleš Telebajska (7a) in v Kotu nad Prevaljami Esperanzo (7b). Nekaj dni sem preživel tudi v Trento, kjer sem se spopadel s smerjo Hči planin (7b/b+) in jo uspel preplezati. Komaj sem čakal, da se vrneta iz Španije Gregor in Zan. Ker je Gregor opravil še vozniški izpit, smo postali plezalno neodvisni. Naša prva samostojna tura je bila v Golšovo (Göltschach). Zan je tam na pogled preplezal 7c, jaz 7a, Gregor pa je z rdečo piko uspel v smeri 8b.

Pričela se je jesen s šolskimi obveznostmi, ki ti omejijo čas. Odtrgali smo si dva dneva in šli plezat v Maltatall. Pokazali se je, da se trening obrestuje, saj je Gregor preplezal balvane: Orgasmatron (8A),Driving at low tide (7C) in Tama Hati (7C). Zan je uspel v istem balvanu kot Gregor (Driving at low tide) in v tehnično zahtevni Piramidi (7B). Sam sem v Maltatalu preplezal svoja prva 7A balvana (La Balance in Helicopter).

Po naši dvodnevni »ekspidiciji« smo plezali še v Ožbaltu, kjer je Zan preplezal Macolo (7C), Krimpzeit (7C), svoj prvi 7C+ balvan The mothership in pod Kapelco, kjer je Zan preplezal  smer Prečka Libeliškega dečka (7C) . Gregor je v drugo preplezal Supaplex (8a+), ter se spopadel z novim projektom Out of space (8a) in zmagal.

En teden pred in med  krompirjevimi počitnicami sva z Zanom plezala v Mišji peči. (Gregor je čez počitnice napadal balvane v Makedoniji – več na).

V Miški je Gregor preplezal Marjetico (8b) in Ptičjo perspektivo (8a+). Ob drugem obisku Miške je Zan »eksplodiral« in splezal Mrtvaški ples (8b), Giljotino (8a), Samsaro (8a) in Sonce v očeh (8a+). Sam sem se preizkusil v smeri Hobit (7c), vendar mi je zmankalo nekaj vzdržjivosti. Verjamem pa, da mi čez zimo ne uide.

Prilagam nekaj slikic iz Ospa, ko sva se z Zanom pridružila Veziju starejšemu in Urški.

Lp, Vid

http://gregorvezonik.blogspot.si/

P1020777

P1020676

P1020692P1020704P1020725

Kategorije zapisa: Športno plezanje

6 komentarja

 1. Zan

  popravek.. Marjetico in Ptičjo perspektivo je splezal Gregor ne jaz….Lp

 2. Vezi

  Popravljeno. Hvala, Zan!

 3. Vezi

  Aja, pa še to: trio adijo so: Vezi-jr, Vid in Zan, da ne bo pomote, zaradi naslovne slikce.

 4. Domen

  Pobi. Noro. S takim tempom bodo ocene šle samo še v nebo.

  Res – kapo dow. Ponosni smo na vas.

 5. zapi

  Bravo pobi, tk se dela

 6. KatjaP

  Bravoooo!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eighteen + 17 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.