Trio fantasticus: Ožbalt-Kompanj-Mišja peč
Datum objave: Feb 13, 2011

Minuli vikend in začetek tedna sem, kot se za pravega plezalca spodobi, prav kulturno in prešerno izkoristila za obisk naravnih plezališč. Ker sva se z Urhom odločila, da se v letošnjem pripravljalnem obdobju nekoliko bolj posvetiva balvanom, kjer sem veliko pridobila na moči in sami tehniki, sem v nedeljo skupaj s “hordo” slovenskih balvanistov obiskala zloglasni Ožbalt, kjer sem uživala v močni ter prijetni družbi in fajtanju v balvanih do 7b.


V ponedeljek smo se odpravili malo čez mejo, natančneje v Kompanj, kjer smo doživeli vročinski val. Kdo bi si mislil, da je februar? Plezala sem na pogled smeri do 7c+. Obisk plezališča toplo priporočam. Ena izmed najlepših lokacij za zimsko vplezavanje v dolgih, zelo vzorno opremljenih in konstantnih smereh.
Naslednji dan smo izbrali malo bolj domačo lokacijo – vsem dobro znano Mišjo peč, kjer smo še dokončno izmozgali bicepse in potrgali kožo že v poznanih smereh do 8a. Za spremembo je bilo enkrat v Mišji peči več Slovencev kot tujcev. Živel Prešeren! :)

foto: Štefan Wraber

Kategorije zapisa: Športno plezanje

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fifteen − eleven =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.