Upam, da kmalu dobimo kako alpinistko ali alpinista
Datum objave: Okt 21, 2018

Zakaj? Ker glede na prvi mesec, odkar izvajamo letošnjo alpinistično šolo, kaže res dobro. Fajn skupina zavzetih tečajnic in tečajnikov je imela v slabem mesecu že kar nekaj predavanj in vaj, ki smo jih nenačrtovano nadgradili v prijetna druženja. Redna srečavanja v naši ‘predavalnici’, Sele, dvakrat Labot, umetna stena + želja po plezanju v gorah, ki je glavni razlog, da se človek sploh vpiše v alpinistično šolo + ljudje, ki z veseljem delijo svoje znanje, ki so ga nekoč ravno tako z veseljem sprejemali od svojih mentorjev = odlično izhodišče za cilj, ki ga želimo doseči. Vsak svojega. In če zraven popolnoma nenačrtovano iz vaj nastane še pravi ‘teambuilding’, če stvari, ki jih počnemo, spoznajo tudi naše družine, je to velika dodana vrednost temu, kar že tako ali tako imamo radi.

DCIM100GOPROGOPR1314.JPG

Labot, vaje Foto: Marinka

 

Da boste vedeli, o čem pisarim … Zaradi vremenske napovedi smo v soboto v plezališču na Vranskem na hitro organizirali vaje, da izkoristimo lep dan. Ker je bila odločitev/predlog res na horuk, sem najprej previdno potipala doma, potem pa z izbranimi besedami obvestila še vse druge … Saj ni res, z Juretom sva se v hipu zmenila, da gre vsaj polovica familije z mano na vaje in da bo on poskrbel za mularijo, saj smo se dogovorili, da lahko vsak tečajnik in inštruktor pride z družino. Vaje smo opravili, kakor je treba, mulci so imeli najboljšega varuha in motivatorja, mame oz. žene, ki so prišle s tečajniki, pa so si lahko malo oddahnile, saj so bili mulci na polno zaposleni; tečajnice so prišle brez svojih ‘močnejših’ polovic in brez otrok … Že vedo, zakaj. :-D

Vransko, vaje Foto: Kaja

Vransko, vaje
Foto: Kaja

Upam, govorim v imenu vseh ‘modrih’ z našega ferajna, da bo vsaj nekaj deklet in fantov čez kaki dve leti oddalo prijavo za izpit za alpinista/ko … Pa ne zaradi naziva samega po sebi, ampak zaradi tega, kar predstavlja in kar nam daje: znanje, možnosti in dolžnosti. Vendarle je ravno vse to navsezadnje največji privilegij, ki ga prinaša naziv, kajne?

Prevezovanje na vrhu smeri Foto: Kaja

Prevezovanje na vrhu smeri
Foto: Kaja

Marta Krejan Čokl – Gozdna

Foto: Marinka Dretnik, Kaja Kus

 

Kategorije zapisa: Alpinistična šola

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

one + nineteen =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.