Uršlja gora, Kanta
Datum objave: Nov 9, 2020

Ker ni drugih, bolj pomembnih novic – razen ameriških volilnih zdrah – bo za poživitev naše spletne strani odmevala tudi ta novica. Čeprav ni več prava, sveža novica,  pa je vseeno novica.

Izkoristili smo sončno popoldne in se lotili “Kante”. Nizko ocenjena smer, ki pa ni nič kaj lahka. Če ne bi bilo svedrovcev, bi bilo vse še bolj težko in seveda tvegano.  Tako pa je šlo kot po tekočem traku…. Čeprav je stena ves dan v senci ni bilo mrzlo, vsaj ne za mene, ki si znam kupiti prav velike plezalke. Kot je rekel kolega, da imam tako velike, da bi lahko z njim plezal cel dan in še mirno spal celo noč ne da bi jih sezul. Za moje udobje skrbjo tudi dvojni volneni športni štumfi. Kdor zna pač zna.

Očitno je “spomladanska korona” pri  nekaterih zapečkarjih vzbudila zanimanje za planine in jim pustila trajne posledice, tako da še sedaj množično rinejo v planine. Pri križu na Gori cel dan gneča. Vsi hočejo z vrha videti sončni vzhod, če pa že tega prespijo pa vsaj sončni zahod.

Ampak ti “korona planinci”  ne vedo, da je sončni zahod veliko bolj obarva…., če je na nebu, na zahodu, malo oblačkov….  tudi to bodo pogruntali, če bo korona trajala še nekaj časa in se bodo še naprej prisiljeni vozili v planine. Če se bodo hitro vrnili na preobljuden kraj, bodo vsaj nekateri celo sprevideli, da so ji odpadki, ki so jih pustili pred časom na tem lepen kraju še vedno čakajo.

Bodite zdravi in naredite vse, da zdravi tudi ostanete!

 

IMG_6160 Kanta

Ta strmemu delu stene smo se izognili po desni.

IMG_6168 Kanta

V steni je na več mestih nekaj šopov suhe trave, ki je v suhem vremenu še bolj slska kot poleti, ko je zelena.

IMG_6215 Kanta

Ponekod v steni je strmo, strmo……….

IMG_6291 Kanta

…. ponekod pa celo ven visi.

 

IMG_6327 Kanta

IMG_6331 Kanta

Pred zadnjim težjim skokom.

IMG_6338 Kanta

NLP, ki je krožil okoli vrha, kjer je meja več občin je kontroliral, da ljudje ne bi hodili iz ene občine v drugo občino in naprej na pijačo v kočo, ki je tretji občini.

IMG_6352 Kanta

Raketa na vrhu je že več let pripravljena za vzlet a je menda pregloboko zabetonirana.

Andrej Špiler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

four × two =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.