Uspešen jesenski del tekmovanj
Datum objave: Sep 21, 2014

Zadnji mesec je bil za naše tekmovalce kar naporen. Konec meseca avgusta je v Arcu (ITA) potekalo tekmovanje Rock Master, kamor so bili povabljeni najboljši svetovni balvanisti. Že povabljenim so se pridružili še štirje najboljši iz predtekmovanja med njimi s 3. mestom tudi Gregor, ki se je na koncu uvrstil na 11. mesto.
Isti dan so se pomerili tudi športni plezalci, ki se zaradi različnih razlogov ne morejo enakovredno kosati s svojimi vrstniki. In Prevaljčanka Tanja Glušič je med slepimi in slabovidnimi stala na najvišji stopnički.
Teden dni kasneje je v Arcu potekal plezalni festival Arco Rock Junior, kjer so se pomerili športni plezalci do 14. leta. Udeležila se ga je tudi naša članica Petra Glušič in zasedla odlično 3. mesto med mlajšimi deklicami.
Plezalni praznik v Arcu so zaključili mladinci, ki so tekmovali na Evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju. Naša člana Zan Sudar in Gregor Vezonik sta za mesto zgrešila finalni nastop in se uvrstila na 7. mesto. Gregor med mladinci, Zan pa med kadeti.
Tanja Glušič je čez nekaj dni z mamo Matejo odpotovala še v Španijo, natančneje v Gijon, kjer je od 11. do 14. septembra potekalo še svetovno prvenstvo. In zopet uspeh mlade koroške plezalke ki je z odličnim plezanjem v finalu postala svetovna podprvakinja med slepimi in slabovidnimi. V finalu je le za plus zgrešila rezultat, ki bi ji prinesel najvišjo stopničko.
Gregor se minuli vikend preživel v Stutgartu, kjer je potekalo tekmovanje Adidas Rock Stars in sta Mina Markovič  in Jernej Kruder stala tudi na stopničkah (Mina 2., Jernej 3.). Gregor si je pri ogrevanju poškodoval prst in se tako s 26. mestom v kvalifikacijah ni uvrstil v nadaljnje tekmovanje.
Čestitke vsem tekmovalcem!

Že naslednji vikend bodo naši tekmovalci merili svoje moči na domačih tleh. V Tržiču bo potekala tekma državnega prvenstva v težavnosti.

Kategorije zapisa: Športno plezanje | Tekme

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

7 − one =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.