Večraztežajka prvič (prvič)
Datum objave: Nov 11, 2018

Alpinistična šola 2018. Dost mamo teorije, telovadnice in plezališč, gremo v hribe!

Zaradi objektivno-subjektivnih razlogov smo se razdelili v dve skupini, ena je šla na Raduho, druga pa … No, počakajmo, da dobimo še drugi opis. ;-)

Tale z Raduhe je Natašin (Nataša Rataj je ena najbolj zagretih tečajnic!): No, pa smo ši na prvo v Raduho. Kk prprajt rukzok, da bo vse švo nt in da ja ne pozabim kaj. V soboto zutr še sendviče pa vodo nt stlačim pa gremo. Pr Bukovniko priprave, gdo bo kaj vzel in gdo bo s komo plezo. A mamo vse al smo kaj pozabli? Gremo v Stanetovo zajedo. 3 inštruktorji pa 5 vajencev.

Trema (zato je taka 'odrezana' slika, hehehe)

Trema (zato je taka ‘odrezana’ slika, hehehe)

 

Hoja v hladnem jutro hitr mine. Pridemo pod steno, vsak svoje na sebe in že čakamo v vrsti za vstop. Sidrišče, varovanje napredujočega … 3 naveze,ena za drugi. Varujem, plezam, konc štrika, podri sidrišče, varujem… si šrajamo …  pa se pomikamo gr po zajedi. En štant, drug štant in vse do vrha. Mavo se pogužvamo pa kr gre. Trdi prsti proti vrhu postajajo vse bol čutni. Proti koncu še zabijamo kline, zada jih izbijajo, eni mislijo, da majo kaznsko, ker je trba vse pobrat. :-). Nč naj ne ostane v zajedi! Na izhodu pa nas pričaka sonček. Vsi veseli si menjamo komplete, matičarje, zanke … js bi šva še na vrh, ker če sn blizo pa ja mrn čist na vrh. Pa so mi inštruktorji rkli, da je to to (kr jdi, če hoč).

Vse pod nadzorom!

Vse pod nadzorom!

 

Pa se odpraji četica 8 nazaj v dolino vsa vesela in zadovolna. Sestop in ž smo pr Bukovniku. Vožna domo, pribolšek na Ravnah in vtisi od lepega dneva … Fižola, Vinko in Pipi, hvala!

Uživali smo: Brigita, Petra, Mateja, Matic.in js.

IMG-5422

Kategorije zapisa: Alpinistična šola

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twenty − two =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.