Veliko Tarnovo
Datum objave: Okt 4, 2010

Komaj smo si reprezentanti odpočili od svetovnega prvenstva v Edinburghu, smo v četrtek 30. septembra zopet odpotovali. Tokrat na letošnjo 3. tekmo evropske mladinske serije v Bolgarijo, natančneje v Veliko Tarnovo. Tudi na tej tekmi sva oba z Živo zastopala naš klub. Do Bolgarije je dolga pot (1150km, 17 ur vožnje) in ker bi bila »šoferska služba« za trenerje prenaporna, smo tokrat potovali z avtobusom. Tako smo v Veliko Tarnovo prispeli v petek ob enih popoldan. V soboto, prvi dan tekmovanja so nas čakale kvalifikacije. Mi, starejši dečki smo po moji oceni imeli za preplezati precej lahke smeri, saj nam je kar trinajstim uspelo preplezati obe kvalifikacijski smeri. S tem sem se prvič v moji zgodovini uspel uvrstiti v finale. Živa je tekmovanje zaključila že v soboto s končnim sedemnajstim mestom, mene pa je čakala preizkušnja še v nedeljo. V finalu sem si priplezal šesto mesto, kar je do sedaj moja najboljša uvrstitev.

Slovenci tokrat sicer nismo dobili medalj, a smo se ekipno, s kar 13-imi finalisti kljub temu uvrstili na 3. Mesto.

Tekma v Bolgariji je bila zame zagotovo zanimiva izkušnja in si jo bom razen po svoji dobri uvrstitvi zapomnil še po odličnih palačinkah, ki sem jih v teh dneh pojedel ogromno.

Čez slabe tri tedne greva z Živo zopet na tekmo. Tokrat nas čaka preizkušnja v Aneccyu v Franciji, predzadnja letos, potem pa še samo na domačem terenu v Kranju 20. in 21. novembra, en teden po svetovnem prvenstvu članov. No, počivali pa ne bomo še vsaj do sredine decembra, saj se evropskih tekmah potem zopet začnejo državne.

Lp, Gregor

Kategorije zapisa: Športno plezanje

2 komentarja

  1. primoz

    Čestitke obema in veliko uspehov tudi na prihodnjih tekmah.

  2. Domen

    Bravo Gregi za finale in Živa za borbo do konca. Super!

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 × three =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.