Vezi najmlajši razturava spet, sploh, vsakič, dan za dnem…
Datum objave: Mar 1, 2012

Gregor je najmlajši aktivni član velike plezalne familije Vezi, kar pa ne pomeni, da pjeb po družinski lestvici plezalnih uspehov ne bi smel posegati najviše. V stolpnici na Čečovju vlada znameniti rek: “SAMO DA SE MAMO FAJN, ALA!” Verjetno pa bi davnega leta 88, ko je po okoliških stenah haral njegov vzornik, oča Brane, lahko bila zgodba o najboljšem za družinsko mizo popolnoma drugačna. Pa temu ni tako! V anale slovenske športne plezarije se bosta zelo visoko zapisala oba, če že niso zapisani kar vsi trije, oziroma vsi štirje. Tudi Ciril je že na “svetovnem” stal tik ob stopničkah. Kapa Dow tudi srednjemu Veziju. Z mamo Urško pa menda tudi ni bilo pametno češen zobati v njenih plezalno aktivnih letih. Omenjajo se neki prvi ženski vzponi, a ne?!  Čeprav sta asa na svet privekala le nekaj let narazen ;), se Brane med najboljšimi vidi v prejšnem tisočletju, Grega pa v tem, ta zadnjem.

Zakaj to pišem? Mogoče zato, da večkrat spomnim klubske kolege na tiste ta prave borce, “fajterje” ki so v zadnjih nekaj letih čisto potiho postali najboljši na športno plezalni sceni pod Alpami.  In med njimi so dragi moji soferajnovci tudi naši mlajši klubski kolegi. Zaradi teh nekaj “malinovcev” mi je v ponos, da sem tudi sam član alpinističnega kluba z Raven!

[singlepic id=2772 w=640 h=480 float=center]

Gregor leta 2004 na prvi vaški dirki v Dravogradu. Že takrat je bilo na vodi čutiti, da mu bo v naslednjih nekaj letih dano težko prigarano mesto med najmočnejšimi koroškimi lipicanci. Šiso, Klančnik, Čujo, Gornjec, Žužl, Malek…

Zadnja novica o klubskem ponosu prihaja iz reprezentančnih priprav v Vitovljah. V filmčku z naslovom VITOVLJE SLOVENIA YOUTH CLIMBING TEAM si lahko pogledate “kućne čarolije” g. Vezija najmlajšega in ob gledanju še razmislite čemu danes fantje in dekleta pravijo plezanje!!! Sem tudi sam eden izmed tistih uporabnikov besede plezati, ki mu sname jermen vsakič, ko se ta ista beseda uporablja in zlorablja za vse plezanju slične!? aktivnosti v naravi,  pri katerih se spodobi obleči vsaj pregrešno drag Gore-Tex. In to najmanj tistega po ta zadnji modi.

Razmere so, skala je suha, poglejte video in v napad! Pa po pameti.

Kategorije zapisa: Športno plezanje

1 Comment

  1. Domen

    Glede na to, da je vsaka generacija Vezijem uspešnejša predlagam, da ata Vezi ustvari še kakšnega mladeniča, ki bo posegel po 10. stopnji :)
    Ob pogledu na Gregijevo plezanje pa verjetno vsi ostanemo brez besed. Za nas amaterčke je to ….

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

17 − 7 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.