Vikend Kalnik
Datum objave: Jun 20, 2022

Otroci so srečni, ko so srečni starši in seveda velja tudi obratno… je nekoč nekdo naštudiral… Tako smo se ta vikend odločili to tezo preveriti.

V petek popoldan smo ga tako mahnili na vikend avanturo s šotorom na Hrvaško. Bazo smo postavili pod starim gradom v idilični vasici Kalnik, kjer se nahaja plezališče s 14. sektorji, ki ponujajo skupaj 220 smeri. Poleg plezanja, je ta vasica nekakšna »multi outdoor« destinacija, saj ponuja ogromno aktivnosti na prostem (»trail run«, ogromno število kolesarskih poti – tudi traili, pohodniške poti, tematske poti, padalstvo,…). Mi smo seveda glaven poudarek posvetili plezanju. Zjutraj, ko so otroci še spali, pa smo na hitro izvedli tudi kakšen krajši pohod. Zelo lep in znan pohod je pot čez sedem zob, ki poteka po skalnem grebenu Kalnika od Starega grada pa do vrha Vranilac (643m). Kaja je preizkusila tudi lažji bližnji trail (potko) s kolesom in se vrnila nasmejana do ušes.

Zraven vseh omenjenih aktivnosti smo imeli vojno z vodnimi pištolami, kurili ogenj, pekli hrenovke na palicah…

Vglavnem Leon je rekel, da je bilo tako fajn, da si sploh ne predstavlja, kako bi to lahko človek zapisal, da bi še ostali dobili občutek kako je bilo fajn.

No upam, da mi je vsaj približno uspelo.

Še spletna stran z opisom smeri:

http://spk-grip.hr/kalnik/#martin

Fajn smo se imeli: Ana, Grega, Inja, Julija, Kaja, Leon, Metka

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

three + 11 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.