Virtualno verbalno “bockanje” je obrodilo
Datum objave: Avg 31, 2011

S Strmino, saj ga vsi poznate, sva se že kako leto, če ne več (kdo bi vedel v teh časih, ki ne upoštevajo nobenih fizikalnih zakonov več in nosijo pridevnik turbo), virtualno verbalno “izzivala” in dogovarjala, da se ob priliki naveževa na isto vrv. Kar prepogosto besede ostanejo zgolj besede, kajne, kar je čisto v redu, če gre za grško tragedijo, ampak vsaj mene bi bilo sram, če bi stisnila rep med noge, ko me je Strmina poklical in predlagal, da vendarle končno stopiva pod izbrano smer. Tip je dva dni lazil po Triglavu, skoraj nič spal, v nedeljo (28. 8.) zjutraj pa kljub vsemu kar skakljal do Okrešlja, odločila sva se namreč za Direktno smer v Mrzli gori.

Strmina v strmini

Strmina pod previsom oz. na njem

Kozjačana Saška in Drago sta svojo vrv razvila pod Avrikljem, midva pa sva pod Direktno žrebala, kdo bo startal. Želja, da bo tisti cug s VI- moj, se mi tik pod detajlom ni več zdela najbolj racionalna, ampak, saj veste, občutek, če tisto najbolj vabljivo  (kljub cviljenju ali robantenju, da ni grifa, kjer ga hočeš) preplezaš kot prvi, je le bolj sladek od onega, ko se kot drugi sprašuješ, kako je vendar soplezalec prišel tu čez, sploh če v dobri veri, da je tako prav, slepo slediš vrvi. Hmm, vsakič znova se mi potrjuje trditev, da če si prvi v navezi, plezaš in plezanje dojemaš drugače, kot kadar si drugi.

Drago, Saška in Strmina

Grifi so!

Strmina je ves čas nekaj “gobcal” in me spravljal v smeh, predvsem pa sva uživala v tistih štirih cugih: kratko in sladko. Na vrhu smo z navezo iz Avriklja kar pozabili na turbo čas in obsedeli na tisti polici … Načrt, da gremo še v Frenkove plošče, smo zaradi ležernosti (včasih resnično neverjetno paše samo ždeti tam med gorami, jih občudovati in le s pogledom plezati po njihovih zajedah in ploščah) in svedrovcev v skali pod steno Mrzle gore spremenili. Kako je z ocenami tistih krajših športnoplezalnih smeri, ne vem, smo se pa precej namučili predvsem v eni, za katero se zdi, da je en sam tridesetmetrski detajl. Zanimiva, zelo zanimiva!

Zaključek plezanja je bil povsem klasičen in primeren celotnemu dnevu: pri Zadružniku, ležerno, prijetno in zabavno.

Gozdna

Kategorije zapisa: Alpinizem

1 Comment

  1. Domen

    Gozdna je v življenski formi. Super.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twelve − 4 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.