Vse najlepše – plezarija nad Okrešljem
Datum objave: Jun 27, 2022

Zapisal Leon Kašnik:

Po Novi centralni smeri v Veliki babi v četrtek, sem se odločil za plezalno obarvan vikend in sicer v soboto z Edijem v Direktni smeri v Štajerski rinki in v nedeljo z Grego v Igličevi smeri v Mali rinki.

Sobota:

Z Edijem sva se podala na pot iz Prevalj proti Solčavi ob 5 uri zjutraj. Takoj ko sva vstopila v smer sta za nama prihiteli dve punci iz Kranja. Skupaj smo preživeli prijetno druženje čez cel dan. Sama smer nam je ponudila zelo lepo plezanje, na nekaterih mestih kar precej izpostavljeno, tu in tam tudi malo previsno, zato ni najbolj priporočljiva za tiste, ki so bolj “mehkega srca” ;). Same ocene bi rekel da so po večini dokaj realne, tista znana prečka sicer ne bi rekel, da je kaj težja od ostalih raztežajev, saj so grifi veliki in jo je možno splezati prosto brez večjih težav (seveda v kolikor ti ta ocena ne povzroča preglavic).

Nedelja:

Komaj sem se malo naspal in že je bila ura 5 zjutraj, ko sva z Grego štartala iz Slovenj Gradca proti Logarski dolini skozi Velenje. Že pri dostopu sva se odločila, da nobeden od naju ni na 100% in da ne bova hitela, zato sva si vzela čas in v smeri uživala. Smer je v knjigi Slovenske stene vrisana bolj slabo, zato sva na enem raztežaju še malo iskala ter splezala malo mimo smeri…

Sidrišč je vrisanih nekaj tudi na 20 m, v sami smeri pa jih je nabitih še več, kar hitro privede do zmede. Višje kjer smer ponuja možnost plezanja bolj levo IV- ali kar ravno navzgor V-, sva se z Grego odločila, da jo mahneva kar po V-. Ta raztežaj ima samo en klin najverjetneje zato, ker se večina odloči za lažjo možnost bolj levo, raztežaj ni pretežek, vendar bi vseeno rekel, da je sama plezarija bolj V ali celo V+, kljub temu, pa sva kar smuknila čez. Smer je lepa in bi jo priporočil vsakemu, ki mu je ta nivo dosegljiv, ocenjena je dokaj realno, previs v 5. raztežaju pa ponuja veliko oprimkov, zato ni potrebe po posebnih pripravah na previsno plezanje. ;)

Fotogrrafije iz Direktne v Štajerski Rinki:

Fotografije iz Igličeve v Mali Rinki:

Leon in en dan Edi in drugi dan Grega.

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eight + 15 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.