Zaključna tekma letošnje evropske mladinske serije
Datum objave: Dec 1, 2011

V Kranju je ta vikend potekal zaključek sezone evropskega mladinskega pokala v športnem plezanju.

V soboto so potekale kvalifikacije (plezanje dveh smeri) in v nedeljo finale. Naš klub so med kadeti zastopali kar trije tekmovalci: Živa Ledinek, Klemen Dretnik (prvič na evropski tekmi) in Gregor Vezonik – sošolci iz istega letnika :)

Zanje smo navijali starši in mladi upi AK Ravne, ki so zjutraj opravili trening v avstrijski Wahahi, potem pa prišli v Kranj na tekmo.

Živa in Klemen sta svoj nastop zaključila že v kvalifikacijah: Živa na 25. in Klemen na 31. mestu, Gregor pa se je uvrstil v nedeljski finale, med deset najboljših. Še več, v kvalifikacijah je celo prevzel vodstvo med kadeti.

V nedeljskem finalu je nastopilo kar deset Slovencev (rezultati) .

Gregor se je boril in pokazal, da je letos res v vrhunski formi. Pristal je na odličnem, a nehvaležnem 4. mestu in se v skupnem seštevku letošnjih evropskih tekem uvrstil na sedmo mesto v težavnosti in šesto mesto v balvanih.

Slovenska mladinska reprezentanca je pokazala, da se za prihodnost slovenskega plezanja ne gre bati. V razvrstitvi narodov je premagala prav vse in dvignila pokal za najboljšo reprezentanco med 25 sodelujočimi državami .

lp, Urša

Vstop v finalno smerGregor v finalni smeri

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

1 Comment

  1. Domen

    Čestitke našim mladim junakom.

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fourteen + 9 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.