Gaz 7b in Šubara direkt 6c+
Datum objave: Jun 6, 2011

[singlepic id=1937 w=320 h=240 float=left] Prvi junijski konec tedna smo Tanja, Rok, Grega V. in Grega L., Eva, Tina, Katja in jaz obiskali Paklenico. V petek, ob 11. uri zvečer, je termometer kazal 27 stopinj Celzija in napovedoval, da se bomo v naslednjih dveh dneh potili. Svoje je temu dodala še absolutna vlaga v zraku. A to ni bil edini vzrok, da nam je bilo vroče.

V plezalnem vodničku iz leta 1979, s katerim smo s prijatelji prvič obiskali Paklenico, v veliki steni Aniča Kuka med Klinom in  Bridom Klina ni bilo še nobene smeri. Današnji vodniček razkriva, da v tem delu potekajo zelo lepe, izpostavljene smeri visokih in konstantnih težavnosti. V soboto sva z Greganom L. v 4.5 urah preplezala Šubaro direkt. Bil sem navdušen nad neverjetno vztrajnostjo in vzdržljivostjo Gregana, očaran nad pogledom, ki se je ponujal pod nogami in navit od napornega dela na meji moje sposobnosti. Za Gregana je bilo to 6C+, za mene pa 6b/A0.

Ja, kdo je lahko še boljši kot Grega (v navezi z mano :) )? Odgovor je preprost. Dva Gregana v navezi skupaj. V nedeljo sta Grega L. in Grega V. preplezala smer Gaz, ki poteka med Klinom in Šubaro direkt. Kaj pomeni 7b v 350m steni, lahko komentirata le sama. Z moje strani le čestitke obema. Mlajši Grega pa je s tem pokazal, da je pri 16 letih, ne le naš najboljši tekmovalec in športni plezalec kratkih smeri, ampak, da ima dovolj poguma in vzdržljivosti za velike stene.

Verjamem, da bosta Gregana še kaj zlezla  skupaj.

Andrej

[nggallery id=70]

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

5 komentarja

 1. grega

  Vse ostaja enako, samo ime smeri spreminjam. Splezala sva Gaz. Zenit pa drugic :)

  Lp,

 2. Domen

  Čestitke. Super. Me pa res zanima zakaj je Tanja tk skrivnostna in po sedmem letošnjem obisku Pakle še vedno noče deliti plezalnih radosti z nami.

 3. Andrej Gradisnik

  Hvala Grega. Spremenjeno.

 4. Matej

  Čestitke vsem za splezano kot tudi za reportažo. Kr tk naprej…….

 5. Vezi

  ČESTITAM. Skrajni čas je bil,da negdo od starejše generacije napiše, kako je smer preplezal.S tem mislim način : prosto, tehnično, napogled, flash… Še enkrat čestitke za fair play. LP Vezi

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 − 3 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.