Zillertal
Datum objave: Maj 1, 2013

Če imaš sestro na študentski izmenjavi v Innsbrucku, je skoraj nemogoče, da je ne bi šel malo pozdravit in zraven preizkusiti tirolske skale.

Prvi dan smo v Kitzbühlu navijali za Jerneja in Mino v finalu, v naslednjih štirih dneh pa smo plezali na treh različnih področjih po dolini: Ginzling, Zillergrund Wald in Sundergrund. Že po prvih preplezanih balvanih smo ugotovili, da je Zillertal res noro balvansko področje. Plezali smo namreč balvane, kar pa smo videli smeri ob cesti pa bi tudi težko rekel, da nam niso bile všeč. Na balvanih v Ginzlingu prvi dan sicer nismo imeli vodnička, najprej smo plezali kar nam je bilo všeč, vendar nam je kmalu uspelo najti nekoga, ki jih je zelo dobro poznal, tako da ni bilo več težav z iskanjem. Naslednji dan nam je v eni od trgovin v Innsbrucku uspelo najti vodniček in z iskanjem v prihodnje ni bilo več težav. Najbolj nas je navdušil Sundergrund z ogromno balvani sredi travnika. Je sploh lahko kaj boljšega? :) Sam sem plezal balvane do 7C, bom pa, glede na to, kako hitro se forma dviguje, verjetno hitro splezal tudi kaj težjega. Katja je uspela na flash v balvanu 6B+, njena sošolka Anita pa je prvič plezala malo lažje balvane in bila navdušena. Vmes sva s Katjo šla tudi malo ˝pogledat˝ innsbruško halo, po obisku katere nama ni več ostalo ravno veliko moči. Glede na to, da bom imel sestro na vajah v Innsbrucku še nekaj časa, bom verjetno še prišel vsaj enkrat plezat na ta konec. Že zdaj komaj čakam na to, čeprav še niti nisem prišel domov. Prilagam še nekaj slik, da mogoče še koga navdušim nad to s skalami polno prečudovito alpsko dolino.

DSC_0370 DSC_0255 DSC_0182 DSC_0155 DSC_0124

Kategorije zapisa: Športno plezanje

1 Comment

  1. Šiljo

    Čestitke Andraž za kvalitetne vzpone in prav tako za več kot odlične fotke. V Hotelu Californija in Moonwalk-u kot kaže sploh ne rabiš sončnega vremena za lepo fotografijo:)

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

13 + nine =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.