Zima je končno za nami!
Datum objave: Apr 7, 2013

1No ja, vsaj upam, ker zdaj pa že res pogrešam pomlad. Pogrešam frišno pečene pomladne grife koroške skale v Topli, Pod kapelco, v Ožbaltu pa še kje. Od kar sem se nazadnje javljal, je minil že kar lep čas. Nabralo se je veliko število dogodkov, o katerih se lahko razpišem.
Po španskih počitnicah sem prišel domov in kot vedno je tudi letos zima bila obarvana z mnogimi treningi na domačem boulderju. Tisti, ki ste se zadnje čase gibali na naši steni na Javorniku, ste verjetno opazili čudno rdečo vesoljsko ladjo v drugem prostoru. Za vse tiste, ki ste se spraševali kakšno misijo v vesolje imamo v načrtu oz. kaj lahko z rdečo kišto na stropu počnemo, imam odgovor. Škatla predstavlja še enega izmed naših mučilnih naprav v namen, da bomo pozneje v letu močnejši.  Visi na stropu in nima oprimkov za noge, sledi: Na kišti se lahko samo ročka. Za lažjo predstavo o kakšnem načinu treninga govorim prilagam povezavo: http://www.youtube.com/watch?v=4IjMflndWww
Torej, če si želite postati boljši, imamo na našem klubu še en izgovor manj za otekle podlahti v poletnem času :)
Ker smo se (vsaj koledarsko) počasi približevali pomladi, je prišel tudi čas za prve reprezentančne treninge oz. priprave. Po balvanskih treningih v Prestranku na Primorskem, so trenerji  (po pregledu letošnje forme) izbrali ekipo in 27. 2. smo se odpravili na prve skalne priprave v Švicarski Ticino.

Blazinice smo brusili v Chironico in Crescianu. Kot vedno je bila energija na najvišjem nivoju. V štirih plezalnih dneh sem uspel v enem 8A-ju(Miss Schweiz – Fleš) in v šestih balvanih z oceno 7C. Skupno smo kot ekipa preplezali več kot dvajset balvanov z oceno 8A ali več. Prsti so bili krvavi, motivacija pa še vedno na višku. A na žalost smo imeli predvidenih le pet dni.
Po prvih pripravah je bil zame na sporedu spet trening doma in v Prestranku. Medtem, ko sem čakal na drugi del Švicarskih priprav, sem si s pomočjo poljskega prijatelja Alexa našel novega sponzorja. Letošnjo sezono bom ponosno zastopal Poljsko znamko ProRock, ki so zame poskrbeli z novimi plezalnimi oblačili.

Na novo oblečen sem se 28. 3. še drugič z ekipo odpravil v deželo čokolade. Tokrat se nam je pridružila tudi Živa. Po dolgem času pa od Korošcev nisva bila edina. Med reprezentante se nam je na začetku leta pridružila še Slovenjegradčanka Janja Garnbret, ki sicer trenira v Velenju. Da pa nam je bilo iskanje balvanov v Švici lažje, je bil z nami tudi govoreči plezalni vodnik, Rok Klančnik. Zasedba ekipi je bila zopet močna. Živa je uspela v balvanih do ocene 7B+, sam pa sem ponovno preplezal en 8A.  Vreme nam je bilo kar naklonjeno, le en dan nas je presenetil dež. Tako smo ta deževni dan plezali v centru Milandia v Zurichu. Prilagam tri posnetke iz naših priprav za katere je zaslužen Rok (Grta studios production).  http://vimeo.com/62971031 , http://vimeo.com/63073197 , http://vimeo.com/63321841 .
Naj počasi zaključim. Zadnji razlog za pisanje novice je datum 4. 4. 2013. Tri dni nazaj sem praznoval obletnico svojega prvega 8b-ja. Upam, da bo letošnja sezona še boljša kot prejšnje in bom tudi letos našel kakšen datum, ki bo vreden praznovanja.

Pred tremi leti v smeri Zazuj počne luli.
2

Lep pozdrav,
Gregor Vezonik (Vertikala-X, Elektrotim, Prorock climbing, FiveTen)

Kategorije zapisa: Športno plezanje

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

twelve − 1 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.