Zmaj z Raduhe ima mlade ali Piknik drugih najboljših tečajnikov alpišole
Datum objave: Jul 15, 2017

Ne vem, kako resno je mislil načelnik, ko je zdaj že mlajšim pripravnikom namignil, da bi se na koncu prvega dela šole spodobilo organizirati piknik, oni so to vsekakor vzeli zelo resno. Celo tako resno, da so se strinjali s predlaganim ponedeljkom. Kaja je sicer najprej debelo pogledala, ali se šalimo, ampak ker sem navadno le ob ponedeljkih na Koroškem, piknika pa nisem hotel zamuditi, sem jim med vrsticami zagrozila, da jih čakajo hude posledice, če bodo za peko čevapčičev izbrali kak drug dan …

Petra je določila datum in 2. julija smo se že ob 13. uri začeli zbirati v plezališču Kot nad Prevaljami. No, to sta si privoščila le Fižola in Vinko, vsi drugi smo najprej opravili službene obveznosti in tja prišli, ko sta že vsa navita pod steno čakala na ta rosnega.

Tam maš grif ...

Tam maš grif …

Podmladek AK Ravne je odlično speljal to naše druženje – medtem ko smo vlekli vrvi po celi steni, je izza njenega vogala, kjer je pripravljeno kurišče, vedno bolj dišalo po nabodalih, čevapčičih, pečeni zelenjavi in … Ja, seveda smo postali tudi žejni, tako da so bile zadnje smeri, v katerih smo se borili z gravitacijo, že skoraj nad kuriščem. Pogostili so nas celo s posladkom!

V zahvalo za odlično pogostitev in za uspešno pridobljen naziv mlajši pripravnik smo jim pred odhodom domov ponosno podelili diplome.

Bravo!

Bravo!

Čestitke vsem mlajšim pripravnikom z željo, da kmalu dobijo diplomo za naziv starejši pripravnik. V kar sploh ne dvomimo, saj že od vsega začetka z iskrenimi željami in veseljem nabirajo izkušnje in alpinistične smeri.

In hvala za pogostitev!

Marta Krejan Čokl – Gozdna

Foto: Edi, Špilč, Miran, Gozdna

Kategorije zapisa: Alpinistična šola

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

fifteen − six =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.