Brenini joški
Datum objave: Jul 10, 2022

Avtor: Leon Kašnik

Smer Brenini joški nekako nisem mogel spraviti iz glave od dneva, ko sem jo našel v vodničku in ko mi je Domen razlagal o njej, kako so se podajali v smer tista leta, ko je bila Lepa Brena popularna :-). Glede na Domnove besede, si v smer seveda nisem upal kar tako brezglavo, niti kot najmočnejši del naveze, zato sem s sabo povabil Matevža Štularja.

Z Matevžem sva že nekajkrat planirala, da se skupaj naveževa na štrik. Nekako nama je le uspelo najti skupen čas, da sva se v soboto dopoldne podala v  Raduho. Glede izbire smeri sem Matevžu pustil proste roke, samo predlagal sem par smeri, ki bi meni bile zanimive. Govora je bilo o smereh Meh-Rotovnik, Brenini joški,… Na koncu se dogovoriva za smer Brenini joški, malo tudi zaradi imena. Prvi raztežaj zlezem jaz, zgornji del kar dvakrat, ker sem proti vrhi zdrsnil in padel :). K sreči je raztežaj ocenjen VI- in dokaj strm, zato sem samo zdrsnil po plati.

Drugi raztežaj se požene Matevž, tu in tam malo zastoka, ampak zleze ga prosto!!!  :-O

Matevž je res Alpinist z veliko začetnico, res se mu pozna, da ima za svoja leta zelo bogato alpinistično pot.

Za samo smer moram reči, da tudi če bom pridno treniral, je jaz še lep čas ne bom sposoben splezati prosto. Upam pa, da mi nekoč uspe dvigniti plezalne sposobnosti na tak nivo in se vrnem čez nekaj let po prosto ponovitev :).

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

4 komentarja

  1. Grega

    Bravo… mojstrsko ;)

  2. Lojze Mulec

    Super sta, čestitam!

  3. istornik

    1984 sem se kot prvi po šlingah komaj zbasal tam čez, Matevž pa kr na fraj! Bravo! Fahreta Jahić ma vaju rada. ;)

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 × 2 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.