Ledeno kraljestvo – Cogne 07.02.2023 – 12.02.2023
Datum objave: Feb 14, 2023

Zapisal: Leon Kašnik

V AK Črna so se odločili za tabor v dolino Cogne med 07.02.2023 in 12.02.2023. Po nekaj organizacijskih težavah že kar na začetku, se nas je na koncu nabralo 13 interesentov, ki smo se odpravili proti dolini Aosta v Italiji. 

Rdeča nit tabora je bilo plezanje lednih smeri. 

Z Davom sva prvi dan splezala MONDAY MONEY III/4, 220m, Uroš in Jure in Miha so splezali GRAN VAL III/3 150 m. 

V četrtek sva se podala v  LAU BIJ II/5, 80 m in CASCATA DI LOYE II/3, 60 m, Uroš, Jure in Miha pa so splezali SENTIERO DEI TROLL IV/2 350 m. 

Petek sva preživela skupaj z Urošem v smeri ACHERONTE III/3, 300 m, ki je bila takoj sosednja od CASCADA DI PATRI, ki je bila najin prvotni plan, saj ima na vrhu v zadnjem raztežaju več variant, ampak naju je gneča na vstopu prepodila v smer bolj desno. 

V soboto, ko so bili udi že utrujeni od mraza, dolgih dostopov/sestopov sva se z Urošem odločila za smer CASCATA DEL LAUSON III/3, 100 m, ki ima kratek dostop in je krajša smer. Vendar sva si vzela preveč časa za jutranjo kavico in nama je začelo že v prvem raztežaju sonce močno topiti slap. Z vrha so naju začeli obstreljevati ledeni izstrelki, veliki tudi za nogometno žogo, led je bil tanek, dobrega prehoda pa nisva našla, zato sva morala po 30 m obrniti. Srečna da se je vse dobro izteklo, sva se ob slapu sončila še kakšno uro, sonce je bilo namreč pravi balzam za telo, po parih dneh na temperaturah večinoma pod ničlo.  

Za ostale člane nimam podatkov kaj vse so plezali, bo pa najverjetneje možno prebrati v poročilu AK Črna. 

V soboto pa smo se podružili še z člani AO Rašica, ki so bili istočasno v isti hiši kot mi. 

Celostno gledano je bil tabor zelo uspešen in v dobri družbi. 

Tabora smo se udeležili Uroš Lesjak – AK Ravne, Leon Kašnik – AK Ravne, Jure in Miha Ozimic, Marko Volk, Davo Mihev, Marko Jelen, Janja, Tjaša Kolar, Denis Arnšek, Matevž Gradišnik, Gašper Fašun in vodja tabora Andrej Jež. 

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

15 − 11 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.