Levo od Plat in Steber Male Raduhe
Datum objave: Jul 3, 2023

Po dveh neuspelih poizkusih smeri Levo od Plat nama je tokrat z Edijem uspelo v nedeljo 02.07.2023. Prvič naju je zmočilo v drugem cugu in sva se pri luknji raje odločila za Plate, glede na to, da je bila skala popolnoma mokra. Dež naju je poškropil trikrat do vrha smeri, ko sva izstopila, pa se je vreme izboljšalo in na pivu pri koči celo sijalo sonce. Drugič so mene zvile trebušne težave in sem moral na Grohatu odstopiti od namere, na srečo pa sta Edija v navezo sprejela Nataša in Janez, da je vsaj Edi nekaj zlezel ta dan.

Včeraj pa se zopet odpravima ob 6.30 iz Prevalj, med pešačenjem proti Koči pade par kapljic, ko Edi reče: “Dans pa ne jeb…!”, čemur se nasmejim in pritrdim. Dežja ni bilo veliko, tako da je bila skala suha in vreme ni oteževalo plezarije. Zlezla sva Levo od Plat.

Po uspešno preplezani smeri ob sestopu čez Durce že kujeva plane katero smer bova naslednjo. Razmišljama o Zajedi, Študentski, na koncu sva pristala na smeri Steber Male Raduhe.

V drugem raztežaju sva še zamenjala zelo star klin, ki je imel že strgano vrvico in res ni bil več primeren za vpenjanje.

Kategorije zapisa: Alpinizem

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

eleven + 14 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.