Matura?
Datum objave: Jun 8, 2017

Kje pa! Našo drugo najboljšo generacijo tečajnic in tečajnikov alpinistične šole (prvo mesto seveda pripada tisti, v kateri sva bila midva z načelnikom) čaka še precej vertikalnih metrov in vrvnih manevrov, preden bodo prišli do mature, moram pa povedati, da so na zelo dobri poti do tja! Ne le, da znajo delati vozle z eno roko in celo v polsnu, alpinistom celo že zmanjkuje izgovorov, zakaj nimamo časa pogosteje iti plezat z njimi … ;-)

Resna plezarija, onadva pa takole ...

Resna plezarija, onadva pa takole …

Saj radi gremo, če se le da, ampak čisto vsakič pa tudi ne (z)moremo. Dajemo pa na tem mestu častno alpinistično besedo, da bomo šli zmeraj, ko bo to mogoče! Sicer pa lobiranje pri naših možeh in ženah, otrocih, službah in tako naprej, najbrž tudi pomaga … Še mi se lotimo lobiranja, sploh za ustrezen honorar v »ta rosnih«. ;-)

Posvet ta modrih ob ta rosnih

Posvet ta modrih ob ta rosnih

Mislili smo, da bo po zadnjem taboru na Raduhi vsaj malo miru, a »ta mladi« so samo še bolj navdušeni. Niti to, da so se morali matrati z izbijanjem klinov, da jih je močil dež, da so v soboto po celodnevni plezariji pisali (menda) nenapovedan test in potem plezali še v nedeljo, jih ni odvrnilo. Ne, skrivaj so se celo dogovorili, da bodo pisali tako slabo, da bo treba ves tabor ponoviti. Mislim, ej! Vsak normalni tečajnik bi to opravil po liniji najmanjšega odpora in modro molčal, da ne bi slučajno bilo treba še kaj dodatno delati. Na srečo so naša ušesa prestregla zlobne načrte, tako da smo prebrisano priredili merila ocenjevanja in prav vsi so opravili zadnji preizkus. No, zadnji preizkus v prvem obdobju šolanja, tako da jim lahko uradno čestitamo, saj so postali mlajši alpinistični pripravniki! To pomeni, da poleg nošenja vrvi in opreme na koncu tabora lahko pospravijo alpinistično sobo, še naprej skrbijo, da njihovi mentorji ne dehidrirajo in podobno.

Hja, vrv se ne bo sama nesla in zvila ...

Hja, vrv se ne bo sama nesla in razvila …

Polona in Slavc pa sta nas tako kot zmeraj razvajala z odlično hrano, dobro voljo in super postrežbo! Naša baza na Grohatu vedno diši in je prijazna tudi zaradi njiju. Ja, fajn se je vračati domov … :-)

Bazni tabor

Bazni tabor

 

In katere smeri smo preplezali v prvem junijskem koncu tedna?

Iki-Polona: Kamin pri Durcah in Vetrne police

Vinko-Polona: ZZ

Pipi-Rok: Zagorčevo, Palčka in Stanetovo

Edi-Marcel-Petra: Plate

Fižola-Marcel: ZZ

Vezi-Peter: Študentsko

Boris-Miran: Mihovo in Stanetovo

Domen-Anže: Steber Velike Raduhe, Plate

Anza-Kaja: Samo jamo in Bena

Špilč-Branč: ZZ

Gozdna-Iva: Steber Velike Raduhe

Gozdna-Petra: Poročno in Luknjasto grapo

Čestitke vsem za opravljene vzpone in za (za nekatere) prve korake v svet alpinizma! In hvala za »ta rosnega« po vsaki turi. ;-) Čisto resno: dragi mlajši pripravniki, ponosni smo na vas, vaš pristop je pravi in tudi zaradi tega »ta modri« res radi delamo in plezamo z vami. Tako kot boste vi čez nekaj let z novo generacijo, ki šele prihaja, al!? 

Mulci, ampak na pravi maturi takole ne bo šlo ... :D

Mulci, ampak na pravi maturi takole ne bo šlo … :D

 

P. S.: Upravičeno odsotni, vas čakajo individualne ure. La kaj to pomeni? Buahahahaha….

Gozdna (v imenu vseh mentorjev)

Foto: udeleženci tabora

Kategorije zapisa: Alpinistična šola

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 × 3 =

Podobni zapisi

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.