Peca
Datum objave: Apr 18, 2021

Cev kedn sm gledo Peco skoz rešpetin z domačega okna, a ni bvo pravega cajta ne vole za sprajt se grta. A špure po žlihih so me vsak dan bolj rajcale, zato je bvo treba v soboto jt.
Z Brančnom štartama na Rišpergu, kjer je še sneg, a se zgora v leso hitro era. Škije so zato rajžale na ruzak tam do 1400m, kjer se začne strnjen snežni kovter. Po Y grta, do zgornjega štanta super špura, više pod grebenom pa je spihano do trde podlage. Brez mačkov bi kr cvilva.
Pogled v Lijak razkrije trdo in ledeno podlago do zožitve, nižje dve špuri. Kasneje na vrhu srečama Simona in kolega, ki sta šva po Lijaku gr pa dov, po Polancu gr, zdaj greta pa še po Grebencu dov. Ni kaj dodat, enim se res da.
Mdva pa se med ruševjem spustima do vstopa v Poljanski žlih, abručama v njega, pol pa juhuhu navzdol. Izbira je bva ta prava, pod grebenom trdo in škorja, niže pa uležan pršič. Super razmere za sred aprila. Tud navzdol se je davo prpelat čisto do ride ob meji.
Ponavadi sm se tak cajt že veselo gono s piciklnom naokovo. Letos pa ne vem, ka jim je tam zgora. Vremenska napoved za ponedeljek praji “meja sneženja bo med 800 in 1100 m nadmorske višine”. Se bojim, da so tud oni fasali kakega šmenta.

Kategorije zapisa: Turno smučanje

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 + 20 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.