TABOR NA GROHALTU 2022
Datum objave: Jul 6, 2022

Tabor Grohalt 2022
Med vikendom je na Raduhi potekal plezalni tabor. Tabor naj bi sicer bil namenjen tečajnikom, ampak je na enak datum Grega organiziral tudi “vsesplošno” plezalno akcijo, tako da so se ga udeležili tudi ostali.
Sama sem pod Raduho prišla že v petek. Vreme je bilo dopoldne lepo, zato sem se odpravila plezat balvane. Ker je bilo že kar vroče, sem se skrila v senco in si pripravila kosilo. Popoldne sem se odpravila proti srednji Raduhi, vendar so me dež in črni oblaki prepričali, da se obrnem.

V soboto so na Grohat prišli vsi ostali. Ob kavi smo delali sezname za nove klubske majice in trakove. Nato pa smo se porazdelili v naveze. Plezale so se klasike.
Naveza Nataša-Irena-Špilč so plezali Plate; izbrali so si direkten vstop. Bravo, Nataša, za vodstvo. Po preplezani smeri je Nataša dobila nagrado od Špilča, in sicer klin!
Naveza Fižola-Alina ter Karin-Vinko-Olga smo se podali v Mihovo smer. Smer je drugače lepa, čeprav je naložena. Plezanje še toliko bolše, saj moraš biti res skoncentreran. Drugače brez posebnosti. V raztežaju pri kaminu smo si izbrali drugo opcijo, in sicer po kratki prečnici in nato naravnost navzgor. Ker pa si je družba rezervirala rolado, nobenega nisem nahecala za še eno smer, čeprav je bilo časa še dosti.
Naveza Kaja-Jan-Grega so se podali v Stanetovo zajedo. Bravo Kaji , ker je bila tokrat vodilna v navezi, pa tudi za voljo, ki jo ima kljub temu, da ji nagaja roka. Kar tako naprej!
Naveza Janez- Uroš , Petra-Leon pa so se podali v ostenje Velike Raduhe. Prva omenjena naveza je splezala Steber Velike Raduhe. Druga naveza pa je splezala Blagajniško smer. Povedali so da je Steber dobro opremljen in lep, na vrhu si ga menda lahko začinimo z izstopom po šestici. Blagajniška smer pa je menda lepa le v dveh raztežajih. Potem pa te v smeri spremljajo trave in krš. Posebnost je nakakšen ozek kamin.
Večina se jih je po plezalnem dnevu odpravila na Rock-Vojak, open air festival, ki je potekal na turistični kmetiji Vojak.
Naslednji dan smo pod Raduho ostali le Fižola,Vinko, Petra,Jan, Leon,jaz, zjutraj pa se nam je pridružil še Edi.
Naveza Fižola-Vinko sta se podala v Plate, ki sta jih z velikim užitkom preplezala.
Jan in Petra sta se odločila za pohajkovanje po Raduhi.
Naveza Leon-Edi sta se spet podala v Veliko Raduho, natančneje v Rdečelasko. Menita, da sta naredila prvo ponovitev.
Naveza Matej (Flis) in Alina pa svva se podala v smer Desno od plat oziroma drugače povedano v Dorkino smer. Izbrala sva si direkten vstop, ki te po treh raztežajih lažjega sveta pripelje pod smer. Po tem sledijo trije težji raztežaji, ki postrežejo z zares dobro plezarijo, s kompaktno skalo. Smer je nabita. Nato sta sledila še dva raztežaja, eden od teh vodi mimo Knežjega kamna.
Že dolgo se nismo skupaj tako smejali, si pravili vice (tisti pingvin in bukvarna mi bosta ostala v spominu). Hvala, Andi!
Tabor je uspel! Vesela sem, da smo tako zagnani.
Upam, da bo še več takšnih vikendov (v to ne dvomim).

stanetova
Ekipa
Izstop iz Stebra
dorkina

knežji kamen

Kategorije zapisa: Nekategorizirano

Komentarji

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

seventeen − 7 =

Preberite naš blog

Prebrskajte med več kot 1500+ zapisi na našem blogu.